HUDEX

HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde

Új fejlesztések a HUDEX piacain


     

Budapest, 2018. március 14. 

Automatizált klíring szolgáltatás (STP) és bővülő kereskedhető termék kínálat mellett meghosszabbított nyitva tartással lesz elérhető a HUDEX áram és gáz piaca április 10—től.

A piac folyamatos fejlesztésével kívánja a HUDEX a likviditása növelését és további új tagok csatlakozását elérni, ezért automatizált klíring (STP, Straight Through Proccessing) szolgáltatást vezet be az áram termékekre. Az STP szolgáltatás megkönnyíti az OTC tranzakciók klíring regisztrálását a tőzsdén. Brókerek számára lehetővé teszi, hogy pénzügyi, klírelt ügyleteket is felajánljanak az ügyfeleiknek. A HUDEX tagjai számára az új szolgáltatás egy automatizált felületet biztosít a tőzsdén kívüli kötéseik egy központi fél általi pénzügyi elszámolására, ezzel csökkentve a partnerkockázatot, az adminisztrációt és a költségeket. A bevezetés április 10-re várható.

Az új STP szolgáltatás bevezetésével egyidőben a HUDEX áram termékpaletta is bővül, a jelenleg elérhető 4 heti, 4 havi, 3 negyedéves és 4 éves terméket, 4 heti, 6 havi, 7 negyedéves és 6 éves termék váltja fel.

A HUDEX mindemellett a kereskedők jobb kiszolgálása érdekében meghosszabbított nyitva tartást biztosít majd; a korábbi 8:00-17:00-ös nyitva tartás helyett 2018. április 10-tól majd 8:00-18:00 között lehet kereskedni mind áram és gáz termékekkel.