HUDEX

HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde

Új kedvezményeket vezet be a HUDEX a tőzsdén kívüli ügyletekre


     

A HUDEX folyamatosan törekszik arra, hogy tovább növelje mind a villamosenergia-, mind pedig a földgáz határidős piacának likviditását, illetve magasabb minőségű szolgáltatásokat nyújtson partnereinek. Mivel a magyar villamosenergia-határidős ügyletek többségét tőzsdén kívüli (OTC) ügyletekként bonyolítják le, ezért a HUDEX 2020. június 1-jétől új kedvezményes ajánlatokat vezet be brókereknek, illetve a Társaság piacain kereskedők számára.

A HUDEX elemzése szerint a magyarországi villamosenergia határidős ügyletek többségét tőzsdén kívüli ügyletként regisztrálták. A tőzsdén kívüli ügyletek HUDEX-en történő realizálása biztosítja a brókerek és ügyfeleik számára az ügyfélkockázat elkerülését. A HUDEX automatizált klíringszolgáltatást (STP - Straight Trough Processing) kínál az ECC elszámolóhálózatán keresztül, így biztosítva, hogy az összes ügyletet Európa vezető központi szerződő fele garantálja. Mindez még nagyobb előnyökkel jár a jelenlegi pandémiás helyzetben, amikor mind a likviditási problémák mind az ügyfélkockázat megnőtt a COVID-19 megjelenése miatt.

Annak érdekében, hogy növeljék a tőzsdén kívüli ügyletek arányát a HUDEX-en, a Társaság új kedvezménycsomagokat vezet be tagjai számára.

Abban az esetben, ha egy ügyfél az adott hónapban legalább 200GWh tőzsdén kívüli regisztrál, a tőzsde tagja a teljes havi HUDEX tranzakciós díj 30% -ának visszatérítésére jogosult, amely a tranzakciós díjat 0,007 EUR / MWh-ra csökkenti.

Ha pedig egy HUDEX tag havonta legalább 500 GWh tőzsdén kívüli villamosenergia-ügyletet valósít meg, akkor a tag a teljes HUDEX tranzakciós díj 50% -ának visszatérítésére jogosult, mellyel így a tranzakciós díj 0,005 EUR / MWh-ra csökken.

Ezen kívül a HUDEX bevezeti a profitmegosztási megállapodások megkötésének lehetőségét is, amelynek célja az érintett energia-brókerekkel való együttműködés további erősítése, és ügyleteiknek ae HUDEX elszámoló rendszerébe irányítása.

A fent említett fejlesztések megvalósításával a HUDEX kínálja a legkedvezőbb feltételeker a magyar határidős tőzsdei termékek OTC regisztrációhoz, a piacon elérhető legalacsonyabb tranzakciós díjakat, valamint az ECC megbízható garancia funkcióját kombinálva. A HUDEX a tőzsdén kívüli mennyiségek jelentős növekedését várja a likviditás növekedésével párhuzamosan.

A HUDEX OTC regisztrációs áraival és kedvezményeivel kapcsolatos további információkért látogasson el weboldalunkra ITT vagy lépjen kapcsolatba értékesítési osztályunkkal a membership@hupx.hu e-mil címen.