HUDEX

HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde

Informatikai infrastruktúra szolgáltatóváltást hajt végre a HUDEX


     

Tisztelt Partnereink! A HUDEX Energiatőzsde Zrt. elkötelezett amellett, hogy magas színvonalú, biztonságos és megbízható szolgáltatásokat nyújtson tagjainak. Ezúton tájékoztatjuk partnereinket, hogy Társaságunk a szolgáltatásai színvonalának emelése érdekében Informatikai infrastruktúra szolgáltatóváltást hajt végre. 

A migráció a jelenlegi terveink szerint 2020. november 21. és 22. között fog végrehajtásra kerülni. Előre eltervezett kieséssel nem számolunk a kereskedésben a HUDEX Áram és Földgáz szegmensein, viszont sFTP és honlap szolgáltatásaink nem lesznek elérhetőek a fenti hétvégén.

Fenti változás befolyásolhatja az alábbi rendszereink elérhetőségét, mivel a szolgáltatóváltás az IP-címek cseréjével jár, amelynek részleteiről tagjainkat és partnereinket e-mailben értesítettük, azonban szolgáltatásaink funkcionális és csatlakozási paraméterei változatlanok maradnak.

Egyebekben a kereskedés feltételei változatlanok maradnak. A felmerülő eseteket a HUDEX a Piaci Szabályzat rendelkezései szerint kezeli.

 Az érintett rendszerek a következők:

  • HUDEX Trading System - Trayport GlobalVision
  • HUDEX / CEEGEX / HUPX – sFTP  
  • HUDEX physical delivery tool – HUDEX webform

A szolgáltatóváltás az IP cím cseréjén túl további teendőt nem igényel a tagoktól, azonban az új infrastruktúrán lehetőséget biztosítunk csatlakozási tesztek elvégzésére 2020. november 11-én, illetve november 16-án. Az új infrastruktúrán szolgáltatásaink párhuzamosan fognak teszt üzemben működni a jelenlegi éles üzemi környezet mellett mindaddig, amíg a rendszereink migrációja meg nem történik.

 Az éles migráció végleges dátumáról időben tájékoztatni fogjuk még tagjainkat és partnereinket.

Az IT infrastruktúra váltás részleteiről tagjainak és partnereinket e-mailben is tájékoztatást kapnak, amelyben megtalálják elehetőségeinket a felmerülő kérdések, vagy technikai probléma esetén.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel:

HUDEX Csapat